Veel gestelde vragen

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mensen veelal met dezelfde vragen rondlopen. Ik heb daarom deze pagina aangemaakt om zo veel mogelijk van die vragen alvast voor jullie te beantwoorden. Mocht je vraag hier niet tussen staan, stuur mij dan gerust een mailtje. 

Hoelang duurt een fotosessie?

Dat verschilt heel erg per fotosessie, locatie en het aantal personen. Het gemiddelde van een fotoshoot is 1 uur. Soms zijn we sneller klaar, wanneer we bijvoorbeeld niet meer dan 1 locatie aan kunnen doen of wanneer de aandacht van de kinderen echt weg is. Andere keren lopen we een stuk voordat we bij de geschikte plek zijn en zijn we iets langer bezig.

Fotografeer je ook familie’s of grotere gezinnen?

Ja zeker! Ik fotografeer gezinnen van klein tot groot. Ook hele families komen regelmatig bij mij langs. Wel is het zo dat hoe groter de groep, hoe minder creativiteit ik kan aanbieden in een fotoshoot. 

Heb je ook kledingtips?

Het aller belangrijkste; trek iets aan waar jij je prettig in voelt! Loop je nooit in een jurkje? Ga dat dan ook niet voor de fotoshoot doen. Natuurlijke kleuren (bruin, beige, groen, roest) doen het altijd goed op de foto’s en ogen super rustig. Stem de kleuren ook op elkaar af, zodat het een geheel is. Vermijd zo veel mogelijk printjes (ruitjes, stipjes, streepjes) of grote teksten op je kleding.

Hoe zit het met de reiskosten en BTW?

Voor bruiloften geldt dat mijn tarieven allemaal inclusief btw en reiskosten is. De prijs staat dus vast en er komen geen onverwachte kosten meer bij. 

Voor fotoshoots geldt dat de prijzen altijd inclusief BTW zijn. Indien de fotoshoot bij mij in de regio plaats vindt is het ook inclusief reiskosten. Het is ook mogelijk dat ik naar een plek bij jullie in de regio kom. In dat geval reken ik €0,29 p/km en eventuele parkeerkosten. 

Mogen we zelf de foto’s selecteren?

Ja. Jullie krijgen bij een fotoshoot de selectie van foto’s te zien. Deze zijn via een snelle bewerking al vast in mijn stijl gezet. Nadat jullie een selectie hebben gemaakt, zal ik de gekozen foto’s nog zorgvuldig nabewerken. 

Bij een bruiloft krijgen jullie een selectie van mij. Ik lever dan altijd alles wat door de selectie komt.

 

Mag ik de onbewerkte bestanden ook zien?

Ik ben van mening dat inzien van onbewerkte bestanden niets toevoegt. Je ziet dan ook de foto’s die minder mooi zijn ( denk aan gekke pose, ogen dicht etc). Maar wees niet bang! Alles wat tof en goed is lever ik! Dus voldoende foto’s gegarandeerd.

 

Mag ik de foto’s overal voor gebruiken?

De foto’s die je van mij ontvangt zijn vrij te gebruiken in de privésfeer. Uiteindelijk is dit ook de tijd van sociale media en kan ik me voorstellen dat je ook foto’s daarop wilt posten. Natuurlijk vind ik dat super leuk, mits je Lisanne van Bruggen fotografie duidelijk vermeld in je omschrijving. Wanneer je me ook nog eens tagt maak je me extra blij! 

Het gebruik van foto’s voor commerciële doeleinden (website, flyers, portfolio etc) is in sommige gevallen mogelijk. Neem daarvoor altijd eerst contact met mij op. 

Wat doe jij na oplevering met onze foto’s?

Het is voor mij erg belangrijk om voldoende (recente) foto’s te kunnen laten zien aan nieuwe klanten. Ik heb daarom in mijn algemene voorwaarden opgenomen dat ik foto’s onder andere op website, sociale media en voor wedstrijden mag gebruiken. Indien je dit niet wilt, wil je het me dan van te voren even laten weten?

Jullie foto’s bewaar ik na afloop op harde schijven welke ik gebruik als back-up. Echter ben je zelf verantwoordelijk voor het goed bewaren van je foto’s. Mocht je foto’s kwijt zijn kan ik natuurlijk wel altijd kijken wat ik nog voor jullie kan betekenen.