Martin & Siobhan

Hoeve Sparrendam | a scottish wedding

Hun liefde is zo groots en mooi dat zij meer dan graag het jawoord willen geven ten overstaan van iedereen die hun lief is, maar vooral ook tegen elkaar. Samen willen ze rimpels van geluk krijgen, grijzer of kaler worden van liefdevolle zorgen en tassen vol herinneringen van samen vullen. Want juist als je het misschien niet verwacht is het opeens licht uit spot aan, lijkt de wereld even stil te staan terwijl in werkelijkheid het carnavalsgedruis onverminderd door gaat. Liefde op het eerste gezicht…. * 

En hoe gaaf is het als je als vriendin bij dat moment van verliefdheid getuige bent geweest en dan op hun grote dag hun herinneringen voor altijd vast mag leggen. Ik ben enorm vereerd dat ik die grote taak voor hun mag vervullen. 

De dag begint al vroeg bij het aankleedmoment van Martin. Een Schotse kilt aantrekken doe je niet dagelijks en vraagt dan ook zeker even tijd. Gelukkig staan de hulptroepen klaar en ziet Martin er al snel tip top uit. Daarna vertrek ik naar het huis van Martin & Siobhan om de getting ready daar vast te gaan leggen. Ik kom binnen in een oase van rust. Siobhan zit op haar gemak in de make-up met gezellig geklets van haar moeder en vriendin om haar heen. Siobhan blijft geheel ontspannen totdat zij eindelijk haar jurk aan heeft en Martin toch echt buiten op haar wacht. De first look is er één voor in de boeken. Ogen die glimmen van trots, blijdschap, spanning en ook van tranen. 

We vertrekken naar Den Treek om daar de foto’s te maken. De heide staat super mooi in bloei, maar oei de lucht is wel behoorlijk dreigend. We kiezen er voor om niet te ver de heide op te lopen en beginnen als snel met shooten van enorm toffe plaatjes. We bewegen ons nog snel naar een volgende plek, maar wanneer ik 3 foto’s heb gemaakt komen er toch wel hele dikke druppels uit de lucht vallen. We rennen! super snel terug naar de auto en zitten er net op tijd in. In 20 minuten hebben we enorm veel toffe foto’s en gezien het weer kiezen we ervoor om terug te rijden naar het ouderlijk huis van Siobhan. Daar wacht ons een heerlijke lunch met gezelschap van haar Schotse familie. 

Hoeve Sparrendam is de locatie waar zij elkaar het ja-woord gaan geven. Een internationaal gezelschap, wat onmiddellijk met elkaar in verbinding komt te staan en wat zich heel tof met elkaar mengt. Siobhan & Martin komen aanrijden, onder begeleiding van een Maurice, de doelzakspeler. De ceremonie is wederom met een lach en een traan. Een heerlijk verhaal over hun ontmoeting tijdens de carnaval in Eindhoven (en yes ik was er bij!), hoe ik hun romance bijna verstoorde (want ja, Martin is bezet), naar hoe zij nu elkaar trouw beloven. Marielle heeft een fantastisch verhaal en ik hoor terug van de niet Nederlandse gasten dat zij de sfeer heel erg goed mee konden krijgen, ondanks dat zij de woorden niet letterlijk verstonden. Chapeau Marielle! 

Na de felicitaties, proost en taart is het tijd om heerlijk te eten en om vervolgens met de voetjes van de vloer te gaan. Geniet mee met de foto’s van een Schots sprookje in Nederland!

 

 

 

* Geschreven door Marielle Bouw (Tintelend trouwen)

“Wij hebben zoveel complimenten gekregen over onze unieke bruidsfoto’s. Het is zo knap hoe Lisanne de sfeer van onze dag met foto’s heeft kunnen vastleggen. Zo puur, vol emotie en totaal niet geposeerd. Met haar enthousiasme voelt iedereen zich op zijn gemak voor de camera. Dat maakt haar fotografie zo bijzonder.”

~ Martin & Siobhan