Deborah & Justin

Catharina Kerk & Hajé Nieuwegein | Cultureel en gestylde bruiloft

Voor de bruiloft zijn Deborah & Justin al getrouwd voor de wet. Hun dag begint dan ook in de Catharina kerk in Utrecht. Op 1 juni is ook de Gaypride in Utrecht, waardoor ik er voor kies om ruim op tijd te vertrekken. Gelukkig valt de drukte nog reuze mee en ben ik veel te vroeg bij de kerk. Ik begin dan ook gelijk om vast wat details in de kerk vast te leggen. 

Wanneer de gasten aanwezig zijn, begint de pastoor aan zijn dienst. Hij haalt Justin op en vervolgens wordt ook Deborah door de pastoor naar voren begeleid. Een mooi, emotioneel moment waarbij Deborah & Justin elkaar voor het eerst zien, letterlijk voor het altaar. Er volgt een mooie Katholieke dienst, waarbij er door verschillende mensen gesproken wordt en muziek wordt gemaakt. 

Na afloop van de dienst maken we groepsfoto’s in de tuin van de kerk en vertrekken we niet veel later naar natuurgebied Middelwaard om foto’s te maken. De zon schijnt goed en het is behoorlijk warm, waarna we de verkoeling in de airco van de auto weer opzoeken. De gasten zijn in de tussentijd al naar de feestlocatie (Hajé) gegaan en ook wij vertrekken daar nu heen. De locatie is prachtig versierd door Deborah. Ja je leest het goed. Deze bruid heeft zeker smaak en weet de styling van de locatie geheel naar eigen hand te zetten. Bij aankomst is er ruimte voor felicitaties, proost en taart. Waarna er ruimte is voor ontspanning en aansluitend een Indonesisch buffet. 

De avond belooft een spetterend feest te worden en er is niets aan gelogen. Shug la sheedah zet de eerste deuntjes in waarna de dansvloer al snel helemaal vol loopt. Wanneer Big time band (Surinaamse band) even later komt spelen, barst het feest in volle overtuiging los. Ik kijk mijn ogen uit en weet niet waar ik beginnen moet met het maken van de foto’s. Let’s dance!