Terugblik op 2017

Wat vliegt de tijd enorm hard voorbij. We zijn alweer aan het eind van het jaar en dan is het ook voor mij een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar. En tjeeminee wat heb ik het afgelopen jaar toch ontzettend toffe dingen mee gemaakt. In deze blog wil ik jullie mee nemen naar mijn hoogte punten het afgelopen jaar.
Fotoshoots 
Natuurlijk wil ik beginnen met alle toffe fotoshoots die ik het afgelopen jaar heb mogen doen. Iedereen die mij geboekt heeft als fotograaf, bedankt voor deze mogelijkheid!! Hopelijk volgen er komend jaar weer vele toffe shoots! Wat mij sowieso bij is gebleven zijn de bruiloften die ik het afgelopen jaar heb vast gelegd. Heeeeel tof om als fotograaf de gehele dag aanwezig te mogen zijn bij voor jullie de mooiste dag van jullie leven! Ik kan genieten van een fotoshoot, waarin het bruidspaar toch iets wat geposeerd op de foto gaat, maar ik geniet nog meer van het registeren van de rest van dag. Ik leg graag vast wat er allemaal gebeurd op jullie dag, waarbij niet alleen het bruidspaar op de foto’s terug te zien is. Silvia & Martijn, Sanne & Bart, Cindy & Cornel, Eveline & Tonny en Maaike & Wendy, ik wil jullie nogmaals enorm bedanken voor de mogelijkheid!!   Uiteraard heb ik naast de bruiloften nog veel meer mogen fotograferen. Meer dan 30 gezinnen en families kwamen het afgelopen jaar bij mij langs voor een gezellige fotoshoot. Wat ik zelf heel leuk vind, is dat iedere shoot totaal anders is! Super leuk om het gezin zoals zij zijn te fotograferen. Naast de familie’s, gezinnen en bruiloften heb ik ook vele loveshoots kunnen doen. Heerlijk om 2 verliefde mensen zo stralend voor mijn lens te hebben. Wanneer ik dan thuis aan het bewerken ben en de liefde van mijn scherm af spat, zit ik met een enorme smile achter de pc. Let’s celebrate love en ik hoop dat ik het komende jaar weer veel verliefde koppels mag fotograferen!
Opleiding
Afgelopen jaar heb ik ook de opleiding aan fotoschool keistad af mogen ronden. Een jaar waarin ik super veel geleerd heb en mijn fotografie zichzelf verder heeft kunnen ontwikkelen naar een ander level. Tijdens het jaar hebben we verschillende onderdelen van de fotografie afgewerkt, waarbij voor mij heel duidelijk werd wat ik heel leuk vind om te doen (en natuurlijk ook wat mij iets minder ligt). Ik heb gemerkt dat mijn passie vooral ligt in het fotograferen en mijn grote wens is om uiteindelijk mijn bedrijf steeds meer naar de bruidsfotografie te ontwikkelen (duss…. als je gaat trouwen en nog op zoek bent naar een spontane, gezellige bruidsfotograaf?! hihi). De opleiding heb ik afgesloten met een certificaat en een expositie (waarover ik jullie al eerder heb verteld). Nog steeds vind ik het heel tof om je eigen foto in een expositie te zien hangen en ondertussen hangen opa en oma nu trots boven mijn kast. Ik kan het niet laten om de foto hier nog 1 keer met jullie te delen. (En als we het dan toch over liefde hebben,,,, hoe tof is het als je al 60 jaar gelukkig getrouwd mag zijn!)
Bijzonder gewoon
Voor het afronden van de opleiding heb ik een portfolio moeten maken. Zoals jullie al heeeeel vaak hebben gelezen wil ik mij naast de bruidsfotografie heel graag onderscheiden in het fotograferen van kinderen met een (verstandelijke) beperking. Mijn portfolio heb ik vorm gegeven in een boek “Bijzonder gewoon”. Ik ben nog steeds trots op het eindresultaat. Het boek is te koop en ik ben blij verrast met de hoeveelheid boeken welke ik het afgelopen jaar heb mogen verkopen. Dat mijn boek ook bij Janspakhuys te koop is, is natuurlijk helemaal te gek! Stiekem is het project groter geworden dan ik in eerste instantie voor ogen had. Ik had niet kunnen bedenken dat er zoveel aandacht voor zou zijn en dat ik zelfs een interview (en artikel natuurlijk!) zou krijgen met de KLIK… Whaaa crazy!! Interesse in het project/boek of de foto’s? Kijk dan gerust even verder op mijn site!
Vooruitblik op 2018
En met het afsluiten van een jaar, kijk ik toch ook altijd voorzichtig even vooruit. Ik hoop dat ik in 2018 weer veel leuke en toffe fotoshoots mag doen! Vooral de fotoshoots buiten in de natuur maken mij blij. Ik heb een mooie nieuwe agenda gekocht (waar ik heel netjes in schrijf, wat voor mij trouwens best een uitdaging is! hihi) waar ik hopelijk heeel veel afspraken in kan maken voor het aankomende jaar. Ik heb mij onlangs aangemeld voor een cursus bruidsfotografie (JOEHOE!!! Zin in!!!!) om mijn skills weer verder te ontwikkelen. De cursus is lekker al in februari dus hopelijk kan ik tijdens het bruidsseizoen de nieuwe informatie gelijk toepassen… Wat ik stiekem gewoon hoop is dat mijn bedrijfje ook het komende jaar weer een boost krijgt, dat ik nog meer mag doen waar ik blij en gelukkig van word –> fotograferen. En dat kan ik alleen met en dankzij jullie! Bedankt voor iedereen die vertrouwen in mij heeft, mij boekt als fotograaf, of die mij aanraad bij iemand anders! Ga daar vooral heeeel hard mee door allemaal!! Ik ben jullie dankbaar. Alvast een fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar!! Veel liefs, Lisanne